En riktigt skön seger!

På förhand kändes det lite ovisst. Trots tabelläget och de senaste årens vinster över dem så är ju Färjestad ett lag som man inte bara ställer ut skrillorna mot.

Men det utvecklade sig till en riktigt bra match. I alla fall större delen av den.

Luleå gjorde en bra match och vann till slut rättvist med 4-2. Matchen borde avgjorts tidigare men blev spännande ända in i slutet innan Janne Sandström i tom kasse gjorde ett av sina 100 000 mål.

Flera spelare gjorde en av sina bättre matcher för säsongen. Robin Jacobsson har kommit igång på slutet och idag var han riktigt bra! Ett mål och pris som matchens bästa spelare! Även Niklas Fogström var pigg och gjorde sin bästa match för säsongen. Sami Sandell har inte spelat så mycket hittills pga skador men gjorde även en insats som visar att han är på rätt väg.

Abbotts med Vihko är åter igen bästa kedja. Bra val att slänga ihop dem igen!

En sak att oroa sig över är Klasen och Hirschovits. Klasen blixtrar till stundtals men skulle verkligen må bra av att få sätta en puck eller få någon form av utdelning av sitt dribblande.
Hirschovits är helt under isen och lyckas inte med just någonting. Han ser riktigt seg ut. Idag blev det bänken för dessa två i slutet. Rätt coachat!
Klasen fick dock komma in igen när Richard Wallin svinat in en armbåge i skallen på Vihko som tvingades vila efter det.

Men segern blev till slut jäkligt skön! Många klagar på domarna efter matchen och de var inte speciellt bra. Dock var det väl mest Wallins armbåge som var helt solklar utvisning. I övrigt var det en del kampsituationer som domarna valde att skita i. Problemet med domarstandarden i elitserien är att man i nästa match mycket väl kan bli utvisad för samma saker. Precis som i den här matchen så klarar domarna inte av att hålla samma nivå på bedömningarna. Det man blir utvisad för i början av andra perioden rycker domarna på axlarna åt i mitten av tredje. Jag tycker att domarna är det stora problemet i svensk hockey. De vill inte vara i fokus men allt de företar sig luktar fokussökande.

Jaja, nu är det slutgnällt. Luleå vann och spelet börjar likna nåt väldigt lovande! Gött!

Lämna en kommentar